SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Gemenskap är bäst, tillsammans med häst!
Trygghet - Gemenskap - Utbildning

Välkommen till Ludvika Ridklubb

 

Ludvika Ridklubb är en ideell förening som bedriver ridskola, anordnar kurser och tävlingar.
Vi erbjuder en utvecklande fritid för ryttare och andra intresserade där våra ledord gemenskap, utbildning och trygghet får stå i fokus. Ridskolan är kvalitetsmärkt i enlighet med Ridsportförbundets krav på kvalitet och säkerhet och vi arbetar kontinuerligt med att ha välutbildad personal och hästar.

 

Vår verksamhet vänder sig till alla. Barn, ungdomar och vuxna, oavsett bakgrund och förutsättningar, alla är varmt välkomna! 

 

Personal
Den som rider på ridskolan för ridlärare rider säkert. Alla instruktörer på Ludvika ridklubb har en gedigen erfarenhet av att ha ridlektioner. Flera av dem är inte bara ridlärare utan tävlar och tränar även på egna hästar som finns uppstallade på anläggningen och på egna gårdar.

 

Personalen ska verka som goda föredömen och inspirerar våra ryttare. Eftersom alla instruktörer är uppväxta på olika ridskolor runt om i landet och har haft ridlektioner i många år gör detta att alla instruktörer på Ludvika Ridklubb känner sig hemma i sin roll som instruktörer. Vi kan lätt sätta oss in i elevernas känsla och upplevelser. Vi kan också tänka tillbaka på vår egen tid som lektionselev och ta med oss våra bästa minnen och erfarenheter till vår undervisning.

 

Samtliga instruktörer genomgår regelbunden fortbildning. Personalen deltar i föreläsningar och kurser som anordnas av distriktet. Ämnena berör både människor och hästar såsom; barns utveckling, pedagogik, foderlära och så vidare. Vi deltar också vid kurser på exempelvis riksanläggningen Strömsholm. 

 

Elev på ridskolan

Som elev på Ludvika Ridklubb får du både praktisk och teoretisk utbildning. 
När lektionsverksamheten pågår, finns våra stallvärdar i stallet för att visa elever och föräldrar tillrätta.
Vid behov hjälper de till med iordningställande av ponnyer/hästar. Vi har också stallkompisar som hjälper till uppe i stallet. 


Helgjour 
Är man ridande och 10 år eller över har man stalljour i stallet vissa helger per termin. 

 

 
Sociala medier
Ungdomssektionen
LuRK Hästloppis