Ludvika Ridklubb
Trygghet-Gemenskap-Utbildning
Att rida lektion

Anmäl intresse för att börja rida här.

Lektionsverksamhet

Ludvika Ridklubbs ridskola erbjuder verksamhet för barn och ungdomar oavsett utbildningsnivå. Vi kan även erbjuda elever med funktionsvariation att rida i speciella grupper. Våra 45-minutersgrupper passar de rena nybörjarna och de yngsta eleverna medan de ryttare som vill ha lite mer utmaning i sin ridning återfinns i våra 60 min grupper. Dessutom har vi träningsgrupper/specialgrupper som inriktar sig på hoppning. LuRK skapar möjligheter för sina ryttare att utvecklas och att ha kul på hästryggen.

Vi har i dagens läge drygt 175 uppsittningar per vecka uppdelat på 27 grupper på olika nivåer utifrån ålder och kunskap.

Grupperna har maxantalet ridande 9 st. För de yngsta rytterna vill vi helst ha maxantalet 8 st.

Allt eftersom ryttarna lär sig mer, klättrar ryttarna i gruppen tillsammans uppåt i utbildningsnivå. Man vill att hela  gruppen utvecklas tillsammans och åt samma håll så att man inte behöver byta grupp. Gruppen ska bli en sammanhållen grupp där alla känner sig trygga och vill stanna.

Helgjour
Är man ridande elev och över 12 år och över, så har man helgjour vissa helger under terminen. Vad det innebär, och se helgjoursschemat, kan du se här.

Kioskjour

Är man yngre ridande elev, så har man kioskjour, dvs håller kiosken öppen uppe i fiket ett par gånger per termin. Vad det innebär kan du läsa om här.

Vill du veta mer om hur ridlektionerna fungerar? Klicka här.

Har du fått plats och ska börja rida och har funderingar kring vad som gäller? Klicka här.

Behöver du ha lite mer stöd och hjälp, eller har du någon funktionsvariation? Klicka här.

Följ oss på Facebook