SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ludvika Ridklubb
Trygghet-Gemenskap-Utbildning

Ludvika Ridklubb

Om klubben

Klubben
Ludvika ridklubb bildades den 27 januari 1973. Styrelsen för klubben hade framfört önskemål om placering inom Räfsnäsområdet och jobbade hårt för att få till stånd en ridanläggning vid Räfsnäs. Men det dröjde till december 1983 innan beskedet kom att kommunfullmäktige i Ludvika beslutat att klubben skulle få disponera gamla ladugården i Räfsnäs till stall. Vårt stora, ljusa ridhus mäter 20x60 m. Utöver ridhuset har vi två utomhusbanor på grus, "lilla plan" som mäter 40x40 m och "stora plan" som mäter 70x70 m.

Här pågår lektionsverksamhet sex dagar i veckan, från de yngsta ryttarna på Ridlekis till de med större vana i alla åldrar.

 

Ridanläggningen i Räfsnäs har av Svenska Ridsportförbundets besöksgrupp den 29 september 1998 tilldelats Ridsportsförbundets skyltar "SRF Anläggning" och "Ridskola".

Detta innebär att ridskolan uppfyller Ridsportförbundets krav på: 

~ hästhållning och säkerhet 
~ personalens utbildning
~ att anläggningen har tillstånd av kommunen, enligt djurskyddslagen 16§, att bedriva ridskoleverksamhet. 

 

 

 

Styrelse
Ludvika Ridklubb har en styrelse som presenteras här. Vill man vara med i styrelsen kan man kontakta valberedningen. Mail: valberedningen@ludvikaridklubb.se 

 

Personal

Här kan du läsa om personalen

 

Stallet
Ludvika Ridklubb har öppet sju dagar i veckan. På ridskolan har du inte bara möjlighet att lära dig att rida, utan du lär dig också hur en häst fungerar och hur du ska bete dig för att få en säker samvaro med hästar.

 

 Stallet öppnar 8:00 och stänger en halvtimme innan sista lektionen slutar. 

 

På kvällar och helger har vi ett system där det finns stallvärdar tillgängliga i stallet. En stallvärds uppgift är att svara på frågor, hålla ordning och finnas till hands vid lektionsbyte. Värdarna ska inte leda på lektion om ditt barn behöver en ledare, utan det är din uppgift som förälder att engagera sig i ditt barns ridning. 

 

Vänligen respektera att hästen ska vara i fred om du inte ska rida den. Respektera skyltar som finns vid vissa av hästarna. Hästen måste vara fastsatt i en grimma och absolut inte direkt i bettet. Detta för att inte hästen skall skada sig.

 

Lämplig placering av barnvagnen se skyltar alternativt utomhus.

Hundar får ej vistas lösa inne i någon del av anläggningen. Man ska ha stor koll på sin hund så att de inte skrämmer hästarna. Utomhus skall ev hundar hållas kopplade och  under uppsikt. Mobiltelefoner skall vara avstängda då du vistas på läktaren. Det är en självklarhet att man inte pratar i telefon när man handskas med hästar alt när man rider. 

 

 

Klubbinfo


 
 

Ludvika RK - Ridsport

Bildad 1973-01-01
Föreningsnummer 20419-48
Postadress Räfsnäsvägen 57
77194 Ludvika
Besöksadress Räfsnäsvägen 57
77194 Ludvika
Telefon 024080179
Mobil 0730227257
E-post info@ludvikaridklubb...
Hemsida https://www.ludvikaridklubb.se
Bankgiro 942-2148
Swish 1234674990
Organisationsnummer 883800-3799
Föreningens hemsidor
 
 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 08/03 08:35 
Hem, 10/02 12:27 
 
Sociala medier
Ungdomssektionen
LuRK Hästloppis
Våra sponsorer