Ludvika Ridklubb
Trygghet-Gemenskap-Utbildning
Om ridklubbens hästar

Hästar och ponnyer.

Vad vore en ridklubb utan sina hästar?

Ludvika Ridklubb har ca 20 stycken egna hästar och ponnyer varav 3 är inlånade . Alla är speciellt utvalda för att passa som lektionshästar.

Alla hästar vidareutbildas kontinuerligt av våra instruktörer och stallvärdar för att hålla en hög kvalitet och utbildningsnivå.

Våra hästar och ponnyer är ute i distriktet och tävlar. Hästar är som personer - alla har olika personligheter.

Försök lära dig hästarnas olika personligheter. Detta gör att det blir lättare och säkrare att handskas men hästen.

Vill du läsa mer om våra hästar? Här presenterar vi dem.

Att vara ridskolehäst är något speciellt. Det kräver en hel del av dem och även av oss att hitta rätt häst och ponny till verksamheten.
Här kan du läsa mer om att vara ridskolehäst och hur vi tänker kring våra fyrbenta kollegor.

Du kanske vill lära dig lite mer om hur man ska vara kring hästarna och i deras hem- stallet, lite häst- och stallvett som vi kallar det.

För precis som du vill kunna ha lugn och ro hemma hos dig och inte bli skrämd eller riskera att göra illa dig på saker som är i vägen, så vill också hästarna ha det i sitt hem.

Det kan du läsa om här.

Följ oss på Facebook