SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Information om igenridning/ridplats hos LuRK 2023
2023-09-12 10:31

Under VT23 togs ett styrelsebeslut om att ta bort möjlighet till igenridning. För att göra en mjuk övergång valde vi ändå att ha uppsamlingstillfällen i slutet av terminen. Det har tidigare varit möjligt att få rida igen 2 gånger per termin i mån av plats vid missade lektioner.   

 

Från och med HT23 kommer det inte att vara möjligt att rida igen sin lektion och vi kommer heller inte att ha några uppsamlingstillfällen. 

Undantag gäller de lektioner som ställs in från klubbens sida. Dessa tillfällen kommer isåfall att ersättas med en ny lektion eller återbetalning. 

Samma sak gäller vid uppvisande av läkarintyg. 

 Likvärdig nivå på ryttare samt i samråd med ridskolan, kan det gå att byta med varandra. 

 

 

Igenridningstillfällen har inneburit en ökad belastning på våra hästar och en stor administrativ arbetsinsats för vår personal. Vi tar nu bort detta helt för att vi önskar hålla fortsatt kontinuitet i lektionsplanering och kvalitet i grupperna. 

 Vi försöker ha så jämna grupper som möjligt, detta är lika viktigt för såväl hästar, ridlärare som för ordinarie elever.  Det påverkar också kvalitet på utbildning, lärande och säkerhet omkring och i samband med våra lektioner. 

Vi vill även undvika att behöva höja ridavgifterna pga ökade administrativa insatser som tillkommit i samband med igenridningstillfällen. 

 

Vår policy gällande god hästhållning och ridskoleverksamhet ska ligga på hästarnas välmående.  Hästarna är levande individer och vårt ansvar är att se till att alla klarar sin arbetsuppgift, trivs i verksamheten. Det är viktigt att hästarna får tid till återhämtning både fysiskt så väl som mentalt och får varierad ridning. Vi måste vara uppmärksamma på hästarnas individuella behov och planera lektionerna så ingen häst behöver gå fler antal lektioner eller på en nivå de inte trivs med.  

 

Utan hållbara och glada hästar – ingen fungerande verksamhet! 

 

Mvh Styrelse, personal och hästar vid Ludvika RK 

 
Sociala medier
Ungdomssektionen
LuRK Hästloppis