Hoppa till sidans innehåll

Skötsel


När andra idrottare är klara med sin aktivitet, packar de ner sina redskap i väskan och åker hem. Då har vi hästmänniskor vanligtvis kvar en hel del arbete att utföra. Hästens skötsel sträcker sig från tidig morgon till sen kväll. Dag ut och dag in. Året om! Det gör vårt intresse unikt och hästhållningen till en stor del av vår idrott. 

Vid all hantering av hästen, ska den vara lätt att handskas med. Det blir så mycket roligare i stallet om du och hästen har ett bra förhållande till varandra. Goda vanor i stallet förhindrar dessutom många olyckor. Genom att alltid vara konsekvent när du hanterar hästen lär du den vilka regler som gäller, oavsett om den är ung eller gammal. Det gäller redan från fölstadiet. Hanteras hästen på rätt sätt får den ett gott förtroende för människan.

En duktig hästmänniska:
  1. Har ett gott omdöme
  2. Ansvarar för hela hästens skötsel
  3. Är uppmärksam på att hästen alltid mår bra
  4. Är noggrann med de vardagliga rutinerna

 

Ange alt-text här.

Ur Ridsporten Vill: Vår huvudsakliga uppgift är att erbjuda utbildning i hästhållning och ridning byggd på en klassisk grund. Vi ska forma framtidens ledare, hästägare, och tävlingsryttare så att de förstår att värna om hästen med kunskap, kärlek och omsorg.
Uppdaterad: 16 APR 2015 14:18 Skribent: Susanne Carlson

 

ABB2_rgb300_10mm

 

 

 

 Spendrups

RF sisu

Postadress:
Ludvika RK - Ridsport
Räfsnäsvägen 57
77194 Ludvika

Besöksadress:
Räfsnäsvägen 57
77194 Ludvika

Kontakt:
Tel: 024080179
E-post: info@ludvikaridklubb...

Se all info