Hoppa till sidans innehåll

Hästkunskap/Säkerhet


Under den här rubriken kommer vi att presentera lite matnyttigt i kategorin hästkunskap, säkerhet och häst- och stallvett. 

 

Undvik skador vid ridsport

Hästar är fantastiska djur som är till stor glädje för många människor i olika åldrar. Vare sig du rider eller sköter om en häst är rätt hantering och bra utrustning mycket viktig för både dig själv och hästens säkerhet. Hantera din häst på rätt sätt så blir samvaron med din häst både tryggare och roligare.

 

Hantering av hästar

Eftersom hästar är flockdjur kräver de någon som leder flocken, därför är det viktigt att hästen litar på dig och uppfattar dig som sin ledare. Ett lyckat ledarskap bygger på ett ömsesidigt förtroende. Respektera hästen men kräv också att hästen respekterar dig.

Hästar tycker om rutiner och och mår bra av att veta vad som väntar. Foder på fasta tider, daglig utevistelse, träning och regelbunden rykt är exempel på sådant som får hästar att må bra och känna sig trygga.

Prata gärna med hästen så den vet att du närmar dig, den kan annars bli rädd eller överraskad.

När du leder en häst är det viktigt att du koncentrerar dig på uppgiften. Håll ned tygeln med båda händerna och kom ihåg att hålla avstånd när det är flera hästar som går på led.

Uppdaterad: 20 APR 2017 14:23 Skribent: Susanne Carlson

 

ABB2_rgb300_10mm

 

 

 

 Spendrups

RF sisu

Postadress:
Ludvika RK - Ridsport
Räfsnäsvägen 57
77194 Ludvika

Besöksadress:
Räfsnäsvägen 57
77194 Ludvika

Kontakt:
Tel: 024080179
E-post: info@ludvikaridklubb...

Se all info