Hoppa till sidans innehåll

Ombyggnationen


Här kommer vi att publicera ritningar, text och bilder som rör vår efterlängtade ombyggnation. 

Vi börjar med ritningar här nedanför över hur anläggningen såg ut innan allt satte igång. 

Här är ritningar över hur det kommer att bli när allt är färdigt. 

Här rivs hela "korridor-delen". Nytt byggs upp i två våningar och byggnaden förlängs en bit ut mot ridhusets långsida. Vår front mot vägen kommer att få sig en total ansiktslyftning och vi får ett fint fönsterparti ut mot sjön. 

 

Bild 2

Här kan man se att det kommer att bli en påbyggnad utanför utgången vid "gamla kiosken". Där blir det olika förråd och även 3 boxar för sjuka hästar, att användas som karantänsboxar för nya hästar och liknande. Den modulen byggs mellan ridhus och stall.  Det kommer också att bli en "carport" för spåncontainern. 

Längst bort, utanför "Lillstallet", blir det en påbyggnad. Där kommer det bl a att bli foderupplag och möjlighet att köra in hösilagebalar med traktorn och hantera dem inomhus. 

 

Bild 3: 

Ritning över hur stallet är tänkt att bli. Väggen slås ut mellan Lillstallet och utrymmet utanför teorirum/privatsadelkammaren så att det blir öppet mellan Lillstallet och Stora stallet. Av Lillstallet/teorirum/privatsadelkammare blir det "ponnystall" för de mindre ponnyerna. En ny trappa upp till höskullen görs. Förråd byggs vid utgången utanför sadelkammaren. 

I stora stallet byggs nya boxar, alla spiltor försvinner. Gamla "sjukboxen" blir spolspilta med ingång även utifrån. Gamla foderkammaren blir tvättstuga. Gamla kiosken blir en toalett. Gamla köket blir nytt kontor/expedition. 

Entrén blir annorlunda, med en trappa direkt innanför dörren, hiss upp till övervåningen och dörren in till ridhuset flyttad längre fram, för att få en luftigare och mer välkomnande entré. 

I "korridoren" blir det nya toaletter och olika omklädningsrum och längst bort blir det ett personalkök/vilorum. 

 

Bild 4: 

På övervåningen byggs ett uppehållsrum/cafeteria och ett mötesrum/teorirum. Det kommer att vara fönster så att man kan se ner i ridhuset. 

Uppdaterad: 19 MAJ 2017 14:28 Skribent: Susanne Carlson
Epost: Adressen Gömd

 

ABB2_rgb300_10mm

 

 

 

 

pjcarlsson

 

 

 

 

 Spendrups

nkv

RF sisu

Postadress:
Ludvika RK - Ridsport
Räfsnäsvägen 57
77194 Ludvika

Besöksadress:
Räfsnäsvägen 57
77194 Ludvika

Kontakt:
Tel: 024080179, 0730227604
E-post: This is a mailto link

Se all info