Nyheter från SF

Under söndagens deltävling i FEI World Cup Dressage i Salzburg, Österrike var det dags för världscuppoäng att fördelas i en Grand Prix Kür. Trots fina ritter från både Patrik Kittel och Antonia Ramel var det ingen som lyckades slå den tyska toppen.

Folksam Elitallsvenska rids som vanligt under våren, övriga hoppallsvenskor flyttas till hösten. Nu finns också SM-reglerna i hoppning publicerade.

20 har blivit 10! Nu öppnar vi den andra röstningsomgången i "Stjärnornas stjärna i ridsporten". Ett stolt publikpris på Ryttargalan 2020 i samarbete med Saab.

(Uppdaterad 2021-01-22) Med gällande nationella allmänna råd och pandemilagen som trädde i kraft den 10 januari 2021 finns mycket att ta hänsyn till i ridsportens verksamheter. På torsdagen kom nya besked om träning för unga.

I år gör Årets inspiratör entré på Ryttargalan, ett nytt pris från tidningen Ridsport.

Tidigare har landslagen 2021 i hoppning, dressyr och fälttävlan presenterats. Nu är även landslagen klara i distansritt, working equitation, sportkörning, voltige och parasport.

Nu finns en ny version av "Hästen och Hållbar utveckling", kompletterad med bland annat ett kapitel om vatten. "Hästen och Hållbar utveckling" ska bidra till ökad kunskap om hållbarhet kopplat till ridsporten.

Henrik Ankarcrona var i tuff konkurrens en av de nominerade till priset som Årets Ledare på Idrottsgalan. När priset delades ut under måndagskvällen var det Greg och Helena Duplantis som stod som vinnare.

Årets hästskötare, Årets uppfödare och Årets tränare. Här är de nominerade i tre av Ryttargalans åtta stolta priskategorier.

Utveckla din förening genom Projektstödet. Fokus är verksamhet för ungdomar, ryttarutveckling och ledarutbildning. I år kan föreningar söka stöd som syftar till att att utveckla barn- och ungdomsidrott. Ansökan öppnar den 20 januari.

Nära tre av fyra medlemsföreningar har en positiv inställning till Svenska Ridsportförbundet och majoriteten är också som helhet nöjda med förbundets verksamhet. Föreningarnas synpunkter är viktiga i ridsportens fortsatta utvecklingsarbete.

Malin Baryard Johnsson är tillbaka på den internationella tävlingsbanan, närmare bestämt i Oliva, Spanien. I helgen blev det en GP-placering med H&M Indiana och flera felfria rundor med några av morgondagens stjärnor.

Nu är det bestämt när anmälan öppnar till tävlingarna vecka 4 2021, de första efter tävlingsstoppet. Det blir onsdag 20 januari kl. 18.00.

Tyska världscuparrangörerna Leipzig (hoppning) och Neumünster (dressyr) är de senaste i raden arrangörer som tvingas ta beslutet att ställa in sina världscupdeltävlingar till följd av coronapandemin.

Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret 2020. Ansökan öppnar den 15 januari och kan göras fram till 26 januari 2021 klockan 12.00.

E-post: info@ludvikaridklubb.se