Nyheter från SF

Prins Philip, hertigen av Edinburgh, har gått bort. Den häst- och ridsportintresserade hertigen var ordförande för det internationella ridsportförbundet, FEI, 1964-1986.

Svenska Ridsportförbundet söker ordförande till kommittén för sportkörning.

Den 8 maj är det dags för förbundsstämma i Svenska Ridsportförbundet. Stämman är förbundets högsta beslutande organ. I år är det extra enkelt att delta på stämman, den blir digital.

Genom distriktens besöksverksamhet har Svenska Ridsportförbundet sedan lång tid säkrat kvalitén på medlemsföreningarnas ridskolor. Senast i raden för att bli kvalitetsmärkt är Arvika Ridklubb i Värmland.

Riksidrottsförbundet delar varje år ut Elitidrottsstipendiet som ska ge aktiva möjlighet att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.

Falsterbo Horse Show ställer om i dressyrprogrammet. Eftersom alla internationella dressyrekipage som ska delta i OS redan befinner sig i Tokyo när Falsterbo äger rum planeras istället två nationella Grand Prix-klasser för den svenska eliten.

Förening byter namn

(2021-04-07 11:45)
Göteborgs Handikappridklubb, Göteborgs och Bohusläns Ridsportförbund, byter namn till Lunna Ridklubb.

Den 21 april träder den nya Djurhälsoförordningen (Animal Health Law) i kraft. Just nu går det inte att registrera hästar i systemet, sista datum för registrering är 1 oktober.

Regeringen föreslår ytterligare stöd till idrottsrörelsen om 1 miljard kronor med anledning av coronapandemin. RF har ändrat tidsperioden för ansökan om kompensationsstöd.

Med bland annat fyra VM-guld på meritlistan har den före detta fyrspannskusken Tomas Eriksson tagit plats i årets säsong av SVT:s ”Mästarnas mästare” som har premiär på söndag kväll. - Jag har väntat på att få frågan, säger han.

Tinne Vilhelmson Silfvén red in på fjärde plats i fredagens Grand Prix Special i Wellington, USA. Med nya hästen Devanto landade resultatet på 70,915 procent. - Jag är otroligt förtjust i den här hästen, säger hon.

Förra veckan bad vi er skicka in era frågor om EHV-1. Här svarar Svenska Ridsportförbundets förbundsveterinär Peter Kallings och SVA:s statsveterinär Gittan Gröndahl.

De lovande, unga hoppryttarna Andrea Persson, Alice Tapper, Stella Röhlcke, Wilma Marklund och Hedda Wallin får alla varsin premie från Lövsta Future Challenge.

Det tillfälliga tävlingsstoppet i Sverige hävs från och med den 12 april. Det beslutet tog Svenska Ridsportförbundets styrelse på onsdagen. Därmed tillåts tävlingar för yrkesverksamma igen.

Årets vinnare av Lövsta Future Challenges Hållbarhetspris 2021 har under bara fyra år lyckats ställa om till en mer hållbar verksamhet för både hästar och människor. Läs om Lurbo Ridklubbs miljösmarta lösningar.

E-post: info@ludvikaridklubb...