OBS! VIKTIGT! Nytt fr 22/12

22 DEC 2020 11:57
  • Skapad: 22 DEC 2020 11:57

VIKTIG INFORMATION ANGÅENDE COVID-19, UPPDATERAD 22/12-2020

Den 18 december meddelade Regeringen skärpta restriktioner – all verksamhet inom stat, kommuner och regioner bör stängas omedelbart till och med den 24 januari, 2021. Det gäller "all verksamhet som inte är nödvändig", så som badhus, museer och idrottshallar. Med anledning av detta vill vi informera om verksamheten hos Ludvika Ridklubb, Räfsnäs.

• De begränsningar och restriktioner som vi redan upprättat på anläggningen, kommer att behöva uppdateras och förstärkas för att verksamheten ska kunna fortsätta på ett så bra sätt som möjligt. Det kräver att ALLA hjälps åt på ALLA sätt, visa respekt och förståelse.Vi kan även behöva göra vissa ytterligare justeringar med kort varsel, för att vi ska kunna  möta de anpassningar som krävs för en smittsäker idrott. Ridsporten har varit, och är fortfarande, en idrott/aktivitet där man under själva träningstiden kan hålla avstånd på ett naturligt sätt .

• Hästens välfärd tar vi alltid i beaktande. Deras välfärd är central i vår verksamhet – de behöver skötsel, motion och tillsyn varje dag.  Därför är också verksamheten prioriterad att hålla igång  för hästarnas skull. Kommunen förstår svårigheten med att stänga ned ridskoleverksamheten men är angelägna om att vi begränsar den så mycket som möjligt för att inte behöva stänga ned.

• Vi jobbar intensivt med anpassning av lektioner,  ev omläggning och vi fortsätter att uppdatera er via vår hemsida, Facebook och Instagram, så fort det sker någon förändring.

Vi påminner om att noggrant följa våra restriktioner. Det är avgörande för att verksamheten ska kunna fortsätta!

Vårterminen 2021 startar upp som planerat 4/1 – med reservation för att nya restriktioner och förhållningsregler kan komma med kort varsel.

I enlighet med Svenska Ridsportförbundets anvisningar kommer vi i nuläget att kunna bedriva vår ordinarie lektionsverksamhet, förutsatt att vi strikt följer råd gällande avstånd, hygien och övriga säkerhetsrutiner.

• Ridskoleverksamheten skall i största möjliga mån  hållas utomhus.
  • Vid enskild träning – se till att hålla avstånd, träna och lämna därefter anläggningen.
  • Vid träningspass i grupp – vi försöker minimera antalet ekipage/grupp. Även här gäller samma regler som vid enskild träning.
  • Tävlingar och klubbaktiviteter ställs in, liksom prova-på, teoripass och liknande.
  • Besök INTE vår anläggning om du har något sjukdomssymptom
  • ENDAST EN medhjälpare/medföljare per elev och ENDAST om eleven behöver hjälp/ledare får följa med in. Annars vänta utanför!
  • Minivärdinnor halveras i antal och får ett nytt system med rullande schema.
  • Använd alltid handskar
  • Stanna inte kvar längre i stallet efter din lektion, kom, rid, åk hem.
  • Byt om hemma! Omklädningsrummen stängs.
  • Läktaren hålls stängd
  • Ridhusfiket är stängt, endast öppet för dagens värdinnor samt personal
  • Teorirummet stängt
  • Tvätta händerna ofta
  • Håll avstånd, visa större hänsyn i sadelkammaren och vänta på din tur.

Tack för att Ni hjälper oss!

Mvh  Personal o Styrelse, Ludvika Ridklubb 22/12-2020