Info-brev från Styrelsen okt/nov 2021

08 NOV 2021 17:34
Efter en härlig sommar har vi nu kommit en bit in på höstterminen och det har blivit dags för styrelsen och personalen att informera er medlemmar om vad som hänt och planeras hända framåt på Ludvika Ridklubb.
  • Skapad: 08 NOV 2021 17:34

Kan vara en bild av häst och natur

I och med att restriktionerna nu släppts så kommer det hända mycket under hösten för alla medlemmar och föräldrar. Under höstlovet anordnas bland annat kurser i hästkunskap, ponnypromenader, ponnyagility, grönt kort kurs, spökkväll, loppis och en löptävling. Det kommer även att anordnas tävlingar där det inte bara finns möjlighet för de med egna hästar att delta utan även vissa av våra ridskolehästar kan tävlas av våra elever. Förhoppningen är att så många som möjligt ska få möjlighet att vara med men för att hästarna ska orka gå sina lektioner i veckorna är det begränsat med platser på hästarna och om många är intresserade blir det lottning.

En förändring har från denna termin gjorts när det gäller jourverksamheten. Att alla medlemmar från 10-års ålder nu är med och hjälper till med hästarna och sysslorna runt dem på helgerna istället för avlönad personal gör att vi kan fortsätta subventionera ridavgiften till viss del. Detta är självklart positivt för er medlemmar men en större vinst som vi ser är att man som ridande elev får bättre inblick i det jobb som det innebär att ta hand om hästarna. Vi ser det också som en möjlighet att träffas och bygga gemenskap i klubben. För vissa föräldrar som inte själva har någon större erfarenhet från hästar och stall kan det vara lite skrämmande första gångerna men det finns alltid minst en erfaren ansvarig med på varje pass och är det något ni undrar över är det bara att fråga.

Försäljningen av Ullmax och Newbody har precis avslutats och vilket enormt bra jobb ni gjort! Tillsammans tjänade vi in ca 70 000 kr till ridklubben och pengarna kommer att användas till att köpa in en ny häst så att fler elever får möjlighet att börja rida. Så återigen vill vi säga STORT TACK till er alla som bidragit!!

I styrelsen har vi återupptagit jobbet med vår vision, ledord och verksamhetsplan. Detta arbete pausades till viss del i och med pandemin men vi är nu på G igen och hoppas att det snart ska bli ännu mer synligt i verksamheten. För att ni ska känna igen oss kommer vi snart att presentera styrelsen, personalen, stallvärdinnor och stallkompisar lite närmare både på tavlor i stallet och på våra sociala medier. Vi kommer att sätta upp en förslagslåda i ridhuset där ni kan ge feedback och komma med idéer och önskemål om verksamheten. Självklart är ni också alltid välkomna att ta era frågor och funderingar direkt med oss. Vill ni engagera er i någon av våra kommittéer som vi snart kommer att presentera närmare så är ni välkomna att kontakta respektive ansvarig.

Med dessa rader önskar vi alla en trevlig höst i stallet!

Hälsningar, Styrelsen och personalen för LuRK, okt/nov 2021.

Skribent: Emma Petersson

E-post: info@ludvikaridklubb...