Höjning av ridavgifter inför VT 2022

• Uppdaterad: 02 DEC 2021 17:49

Information gällande höjning av ridavgift inför VT 2022

imagefmbgc.png

Enligt styrelsebeslut 21/11 2021, kommer en höjning av ridavgifterna att ske inför VT-22.

Beslutet för höjningen grundas dels på den information som lades ut vid förra årets höjning av ridavgiften, men även för att kostnaderna fortsatt att öka både gällande tex foder och vardagliga omkostnader för hästarna, utrustning samt viss upprustning av anläggning och verksamhetsunderhåll. Även för kunna följa årlig löneökning för personal osv. Helt enkelt för att vi ska kunna bedriva och fortsätta ha en väl fungerande, säker och trygg ridskoleverksamhet med utbildad personal.

Höjningen sker from V.1 och med 15 kr/lektion.

Hoppas alla har förståelse för detta, se även nedan, där en förklaring och en del av den  information som gavs ut för den tidigare höjningen, finns att läsa.

Vid frågor gällande hästarna och verksamheten, kontakta Gita, This is a mailto link

Vid frågor gällande ridavgiften och höjningen, kontakta This is a mailto link.

Tack till alla för visad förståelse och engagemang,

utan tex stalljour och ideella krafter, skulle avgiften vara betydligt högre.

Styrelse o Personal

Utdrag ur tidigare information inför höjning av ridavgiften under 2021:
Ridklubben har de senaste åren kämpat med ökade kostnader för hö,
hovslagare mm. Ridavgiften har inte justerats på flera år och därför
anses denna höjning nödvändig.
Visste du att kostnad för en häst är mellan 2 400:- och 3400:-/månad beroende på storlek på häst. Nedan kan du läsa mer.

Sammanfattning i kort, vad kostar våra hästar:

Våra hästar och ponnyer skos eller verkas var 8:e vecka , i vissa fall oftare om behovet finns. Årlig veterinärkoll med vaccinationer och tandkoll, och om olyckan är framme tar vi ut veterinären till oss eller åker till hästsjukhus för veterinärhjälp.

Alla våra hästar o ponnyer är försäkrade. Den vardagliga utrustningen såsom täcken, grimmor, grimskaft mm är sådan utrustning som slits hårt i vardagen och kräver regelbundna inköp. Utrustning såsom sadel, träns och benskydd som hästarna har i sitt arbete, är dyrt i inköp men har längre livslängd/hållbarhet om den sköts på rätt sätt.

Foder till våra hästar är den största utgiftsposten men kanske också den viktigaste. Med rätt foder o balans i utfodringen så mår hästarna bra och klarar av att göra ett bra jobb hos oss. Vi utfodrar idag nästan uteslutet med enbart ett bra grovfoder och mineraler. Vi har både hösilage och hö och utfodring sker 5 ggr per dag. De hästar som behöver extra tillskott får sitt kraftfoder fördelat på morgon, eftermiddag, kväll.

Exempel kostnader för stor häst resp ponny:

Stor häst

D-ponny

Foder

1 700:-/månad

1 000:-/månad

Försäkring

11 000:-/år

4 500:-/år

Hovslagare

1 200/8:e vecka

Tandkoll, vaccination

2 100:-/år

Genomsnitt per månad

3 400:-

2 400:-

Utöver det tillkommer kostnad för utrustning.

Utrustning : Täcke ca 800 kr/st, Benskydd ca 400 kr/par, Grimmor ca 250kr/st, Sadel inköp från ca 8-10 000 kr, Träns ca 700 kr/st, Bett ca 350 kr st”

Ludvika Ridklubb 2021-12-01

Skribent: Emma Petersson