Beslut från styrelsen

2018-09-21 15:17
Vi i styrelsen för Ludvika Ridklubb har tagit ett beslut att för närvarande upphöra med uppstallningsverksamheten för privatägda hästar på anläggningen.
  • Uppdaterad: 2018-09-21 15:17

Beslutet är taget efter att förhandlingar angående en prishöjning och nytt kontrakt strandat.

Bakgrund:

Att få ekonomin att gå ihop i en ideell ridklubb är alltid svårt, allt blir dyrare, personalkostnader, grovfoder, gödselhantering, kraftfoder o s v och inköp och drift av allt det som krävs för att hålla verksamheten igång.

Vi har kontinuerligt höjt ridavgifterna för barn, ungdomar och vuxna ridande. Vi har höjt medlemsavgiften, för att täcka ökade kostnader som uppstår – medan avgifterna för uppstallade privata hästar stått still sedan 2014.

Tyvärr har dessa prisjusteringar samt uppdaterade avtal bestridits av hyrestagare och trots långdragna förhandlingar har tyvärr ingen lösning nåtts. Vi ser oss då nödgade att för närvarande upphöra med uppstallningsverksamheten, för att tillsammans med personal fokusera på klubbens kärnverksamhet.

Vi i styrelsen har ett ekonomiskt ansvar för ridklubbens alla delar, ett arbetsgivaransvar för vår personal, samt ett ansvar att tillse alla ca 350 medlemmars intresse i klubben och det är utifrån detta sammantagna ansvar vi nu handlat.

Om någon har frågor kring detta kan ni kontakta styrelsen på This is a mailto link

Tel: 0240-80179, Ridskolechef 0730-227604